laupäev, 31. jaanuar 2015

Taaratüng

Tühje viinapudeleid terve sahver täis? Kulistad pidevalt päevalilleõlitaara tilgatumaks? Sisutuks hingatud nitrolahusti ja atsetooni väikeanumaid vedeleb kapi peal ja diivani all?
Aga niisama tasuta või suisa peale makstes taara- ja prügimaffiat nuumata ei taha?
Lahendus: skänni sisse mõni kehtiv triipkood, näiteks õltsipudelilt. Soovitav oleks ka pandimärk lisada, aga töötab vist niisamagi. Prindi noid siis A4 kaupa välja, lõika ja kleebi (cut & paste, hehhee) oma pealtnäha väärtusetu taara peale ning vii seesamune taara automaati kah. Teine variant on otsida netist mõni triipkoodigenekas ehk barcode generator ja sisestada sinna koodi all olev numbrijoru. Ise sai huvi pärast proovitud ja töötab küll. Lauluõli ja toiduõli ja piima pudelid läksid nigu lupsti.
Soovitav oleks igaks petteks valida selline taaramasin, kus mingi poolekohaline pensionäärivana pidevalt tagaruumis ei istu. Mine tea, äkki kargab välja räuskama, endal nüri kirves käes, et suli sihuke!
Eks ta üks sulitemp ole muidugi, aga sind ju ometi ei koti?

Tegelikult, ega see väga tasuv äri polegi (printimine ju maksab ka midagi), aga õnnestunud tüngategemisest saadud hea tuju on sama palju väärt kui raha, eks ju?
Pealegi on alates veebruarist panditaara hind olenemata tüübist tervelt kümnendik eurorubla, seega on käkikeeramise rõõm veelgi suurem.

Lisan siia laisematele  ühe triipkoodi (Saku Rocki õlle sildilt). Loodetavasti töötab.
Paremklõpsa pildil, Save as või muu analoogiline, kopeeri mitmekaupa kuskile faili (näiteks .doc või .odt) üksteise kõrvale ja prindi välja (muide, soovitan laserprinterit, tint kipub laiali minema). Seejärel tegutse kääride ja liimiga, selge see.

2 kommentaari:

  1. Meenus, kuidas Tapal Grossi poe taguses taarapunktis kaks "kuldnokastunud parmu" ärr tegid - nimelt ühteainsamat nööri otsa seotud pudelit masinasse lastes lüpsid taaramahviat täiega.
    Taaskasutus messugune!
    Ainuke häda, et kohalikud politseinikud tegivad sellele megaüritusele lõpu...

    VastaKustuta
  2. On seda trikki siinmailgi tehtud. Uuemate massinatega see paraku enam läbi ei lähe. Aparaat hakkab lõugama, et üritatakse pettust läbi viia.

    VastaKustuta