esmaspäev, 11. jaanuar 2016

Laula mu laulu, kärisev hääl! vol 2



Oeh, pole siia ammu kribanud... See ei tähenda, et ma poleks vahepeal riigi või kapitalisti tillist tõmbamisega tegelenud. Lihtsalt see tegevus on aega võtnud, nii et ei jõua isegi kõike üles tähendada..
Aga nüüd tundsin millegipärast vajadust tekitada üks kirjatükk muusikaloomise teemal.
Lugu säänne, et Androidi/Bisibehme/Ubina pääl jooksev Music Maker Jam ammendas end kippelt. No kaua sa ikka teiste poolt sisse mängitud loope või sämpleid järjestad, igavaks läheb. Pealekauba on selle äpi või proge uus kujundus täielik segapuder ja hapukapsad (ehk mulgi kapsad). Halli emmigi ei saa enam pihta.
Siis, peale pikaajalisi otsinguid ja katsetusi avastasin enda jaoks Musescore.
Tegemist siis põhimõtteliselt laiendet võimalustega noodikribamise programmiga. All-in-one: noodileht, mikser, süntesaator, sekventser, mitu muud pisiasja veel... Ja kõige tipuks tasuta. Loll oled või, et maksad Sibeliuse või Finale'i eest?
Ainuüksi pille on meeletul hulgal valida, millele noodistikku kokku keevitada. Terve sümfooniaorkester või punkansambel või mingi maiteamis hiina pasunatega bigbänd näiteks.
No nooti peaks kasvõi minimaalselt tundma, aga seda vist tunnevad isegi tänapäeva tolerastidest ja loomakaitsjatest pehmoehmod ikka natuke? Ise pidin küll suurema osa üle pika aja meelde tuletama ja kõvasti juurdegi õppima. Aga pold hullu midagi.
Kui siis saadust veel nt Audacity-nimelise progega töödelda, võib isegi täitsa söödav asi välja tulla.
Mis mõtet on nuumata muusikatöösturit, kui saad tasuta teha oma maitse järgi muusikat? Vokaaliga vast on keeruline lugu, sest kõnesündid sobivad siiamaani ainult hädapäraseks räppimiseks... Aga eks laula siis ise :D

Igatahes, ülaloleval pildil kujutet noodistiku järgi kokkumiksitud oopus mängib järgneva video taustaks. Ja kui sellest on veel vähe, siis kae ja kuulata ka helipilve.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar