esmaspäev, 21. märts 2016

...pissi vähem!




No, nagu iga jummala tööpäev, kui just vaba päev pole, satun mina-mehike paari bussipeatusse, ikka kilulinnas mööda Savisaare teeauke logistavat ja keskpärakonna valijate järele haisevat ühistranspordiseadet ootama.
Millegipärast on sealkandis rumal komme bussipeatusi reklaamidega risustada. Vot, ja ükspäev risustati üht nimetatud peatustest suuuuure plakatiga: "Pissi duši all!", nuhh, et sedasi säästad väidetavalt aastas 3k liitrit vett vms...
Vaevalt jõudsin sellest jamast toibuda, kui juba oligi uus plakat: "Joo poole vähem, naudi poole rohkem!". Kusjuures, millalgi ammu oli sellest jurast teine variatsioon, mis väitis, et poole vähem juues jaksad poole rohkem.
Aga minu vinklist väljas ajukõverikud lugesid ühe soojaga hoopis: "Joo poole vähem, pissid poole vähem!" - mis eelnevalt samas kohas tolgendanud dušimölale oleks isegi loogiline jätk olnud.
Jah, nii võib võtta küll. Joo vähem õlut, viina, vett, mahla, kohvi, teed, piima, jne, ja säästad hunniku raha, mis muidu läheb pelleris vett tõmmates sõna otseses mõttes kloaaki. Või koduse kuivkäimla puhul pead sibi tihemini kutsuma. Kuskil linnas kooserdades on veel hullem, pead tihtilugu tasulise pelleri eest maksma.
Muidugi on võimalik ka näituseks põõsa taha siristada või soristada, aga kust kilukesklinna tüüpi betooni-kivi-klaasi-metalli rägastikus seda niisama lihtsalt võtta? Hea, et mina seal ei ela. Kodukandis ja mujalgi saan enda ikka kuskile võpsikusse libistada ja ükski ment ka ei haugu.

Nii või naa, kui ei soovi liiga palju maksta, alusta joomise vähendamisest.
Kindlasti on sul ju kange himu alkotootjatele, piimakombinaatidele, vee- ja kanalisatsioonifirmadele,  ja nii edasi käkki keerata, eksole?

* * *

Tegelikult meenus, et pildilolev tekst paiknes juba päris hää hulk aastaid tagasi töökoha pelleri seinal, kuni nimetatud sein üle värviti. Taastatud mälu järgi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar