neljapäev, 11. oktoober 2018

Minu ettekujutus ühest ususektist

Alljärgnev on vihakõne ehk sõnavõtt saunalaval. Seega, igatsugu sallivad, sarisolvujad ja muud imelikud, pigistage lugedes silmad kinni või minge tagasi lõustakasse kassipilte laikima. Kui hoiatusest hoolimata ikkagi loete, on see ainult teie endi probleem.

Niisiis, olen viimasel ajal ikka siin-sääl kohanud viiteid ühele eriskummalisele ususektile ja isegi paari sellesinatse sekti esindajaga olen kokku põrganud täitsa reaalelus.
Kujutage ette inimeselooma, kes põhjendab oma toitumis-, riietumis- ja muid lauakombeid tollega, et ei soovi elajaloomadele või naasama pudulojustele kannatusi tekitada. A huvitav, kui nad täid või paelussi saavad, kas siis toidavad neid uhkusega, tolle asemel, et üritaks lahti saada? Kuulu perrä pidavat nad tegelikult profülaktikat harrastama, et üldse ei saaks midagi külge/sisse/kuhuiganes. A vot kui sellest hoolimata ikka mõni parasiit end kõvasti külge haagib, on ilmselt Jaanika paanika, tuumasõda, maailmalõpp ja muud loodusõnnetused valla. No kohe ei tea, mida ette võtta!

Samast seeriast omakorda küssa, eeldusel, et nood va religionäärid üldse (poti)põllumajandusega viitsivad tegelda - huvitav kuidas nad kahjureid tõrjuvad? Korjavad kokku kõik teod, georgi lindiga mardikalised, kapsaussid ja lehetäid ning viskavad naabri aeda? Et las naaber hävitab noid kahjureid ise, siis usuhullud saavad teda säänse hirmsa teo eest lintšima hakata? Sama teema ka sääskede, parmude, herilastega jne. Ja kui potipõllul labidaga vehkides kogemata vihmaussi pooleks lõikavad, kas siis nutavad pärast kolm ööd ja päeva ühtejutti jumalaloomakestele tekitet hirmsate põrgupiinade tõttu patja märjaks?

Hakkate juba aimama, eks? Õkva loomulikult om usuhullude teine nimi veganid.
Tavalisest taimetoiturist eristab veganit see, et taimetoituril pole probleemi seanahast rihma pükstele tõmmata, poliitikuid väljahaudumata mädatibudega loopida või naabrimehe mahalöömiseks esimene kättejuhtunud ratsahobuse reieluu pihku haarata, tüütu piriseja sääse laiaks litsumisest röökimata. Aga vot vegan, tema jaoks on kõik loomne püha ja puutumatu. Metall, klaas, kivi, puu, plast - palun väga. No ütleme siis, et haarab üks Püha Veganuse kummardaja Pühast Vaimust vaevatuna oma naabri mättasselöömiseks maast suure paekivilahmaka. Keski juhib seejuures tähelepanu ehk pahele tänu sellessinases lahmakas igaviku lõpuni fikseeritud ürgkala või muu kõhtjalgse kivistisele, et kuule-kuule, millega sa, raip, vehid - see ju puhta loomne värk. Oi kus vegan alles ehmatab, kummardub õkva kohe ja asetab va kivikese hellasti maha, et andestust paluda ning suud anda. Siis muidugi eespoolmainitud naaber pruugib juhust ja lajatab nädal aega tagasi surnud lehma mädaneva pääluuga, nii et veganil kaalikas puhta neljaks.

Kui usu-ullikesed ehk religioonimaniakid üldse lemmikloomigi peavad, siis raudpoltselt sunnitakse kiisud-kutsud ka juurikanärijaiks. Kui siis kass vanast harjumusest ja ürgsest instinktist tingituna ikka mõne hiire või näituseks kärbsegi kätte saab, on õud lahti - kuidas julges ja miks julges? Aga kuda sa kena karvast kurnäud kasvõi asja eest karistad, see jo loomapiinamine...

Muideks, kas noodsamused vegaanlastest võõrplaneetlased imevad? Ja kui imevad, siis kas imevad lahti ja neelavad alla ka? See ju nende jaoks jälk loomne ollus. Aga tegelikult ei loe nad inimest (kuigi liiginimigi teisel olemas - Homo sapiens) vist loomade sekka.

Vot säänsed umbluu-uitmõtted tekkisid, kaedes üht plakatit Kilulinna bussipeatuses...



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar