neljapäev, 2. mai 2019

Olengi rassist... Harjuge ära!

Ikka see viipekeele teema kummitab. Nigu te juba tõenäoliselt taibanud olete, olen mina-mehike üks jõletu rassist, vassist ja muidu neonats, kuna pruugin eesti viipekeelega seotud o-sõrmendit.
Võib ju väita, et tähendus oleneb kontekstist. Aga kui (lähi)tulevikus pruugin sõbraga tanuma pääl viipekeelt ja näitame eespoolmainitud o-tähte või tõstame käe pisut kõrgemale näituseks kellegi pikkuse kujutamise eesmärgil, ei huvita möödalonkivaid antifade karistussalklasi, roosalillasid rahvamalevlasi ega suvaliste cabeza de mierdade patrulli mingi kontekst. Indrektarandlik kuklalask kõigile ja küll uurimine vajadusel hiljem tuvastab, kas oli süüdi või ei. Aga mis sa ikka teed ära, kui mõni inimlaadne ollus on harimatu, või õigemini kassiülikoolis hariduse sildi all ajupesu saanud. Häämeelega-meehäälega nimetaks noid samamoodi, nigu keegi Lubjakas nimetas inimesi, kes tema luubiga vaadeldavast noksist palju suuremat egomaniakaalsust kõigest muust ülemaks tunnistada ei soovi... aga lihtsalt ei viitsi nimetada. Niikunii nood aru ei saa. Seljaaju impulsside põhjal tegutsevad homo europaeused - piisab nonde nimetamiseks sellestki.

Ega ma imestaks üleüldse, kui edaspidi mõni säänne teeks ette- või tahapaneku viipekeel igaks petteks ära keelata. Seesinane oleks ummamuudu algus Orwelli kirjeldet newspeaki kehtestamiseks. Lugege, kes veel pole, enne kui "1984" keelatud kirjanduse listi topitakse!


Pildil on rassistlik o-täht

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar