laupäev, 28. september 2019

Jörh Sooroosi tembutused

Kalpsas ükspäev kalpsti pähe ilmselt mitte just kõige originaalsem teooria, kust tegelikult tulevad kõik nood veganid, feminatsid, sallivad, k(l)iimahüsteerikud ning nõnna edasi, ja loomulik-loomalikult ka nende vastalised.
Elab näiteks keegi mehike, nimetagem teda Jörh Sooroos. See Jörh on osanud taarat korjates, riiki lüpstes, rahvale kalli raha eest odavat-kasutut rämpsu müües ja tuhandel ühel muul moel kokku ajada mõned miljardikesed. Otsustab siis rahakühvelduse vahele veits lõõgastuda ka. Ostab kolm külmikut, mille lõhkemiseni täis topib. Esimesse Lauaviina, teise Säästu Kanget ja kolmandasse sakummiks räime tomatis.
Järgmiseks ostab Jörh-mehike seinasuuruse kodukino ja tellib kõik saadaolevad 729 telekanalat pluss rekkatäie lööma-, nalja-, õudus- ning kepifilme. Paneb meelelahutusmassina käima, segab viina-säästu koksi ja avab konservi.
Aga ükspäev avastab, et filmid on juba 10 korda üle kaedud, telekanalatest tuleb ainult kordusi, juua enam ei jaksa, rääkimata tollest, et peopesad on pihkulöömisest puhta villis. Aga miljardeid veel hulgem alles. Teeks midagi?

Mingil imelisel või lausa jumalikul moel turgatab siis mehikese pääkolusisesesse joomisest paistes sültjasse ollusse, et raha ja võim on ju sünonüümid. Ega siis muud, kui korraldama. Peseb tema seega enda õllese silmlarhvi enam-vähem puhtaks, paneb lipsu viltupidi ette, kallab odekolonni pääle ja sisse - ilus poiss, et anna või musi. Järgmiseks sirgeldab väriseva käega valmis mõned ajuvabade tekstidega plakatid ja pakib kohvrisse pataka sajalisi.

Siirdub kuhugi rahvarohkele tänavale, kaeb veidi ringi ehk sõõri ja sobilikul hetkel kahmab nööbist kinni parasjagu Soomest ehk Põhja-Aafrikast kodumaile puhkama sattunud sinist esmaspäeva pühitseval kalevipojal, kellele suskab pihku plakati ja paar sajalist ning ütleb: “Nii, poiss, kobi nüüd näe, sinna tänavanurgale, seisa sääl ja röögi mingeid lollakavõitu loosungeid näiteks selle kohta, et onaneerivad homod päästavad maailma!”
See tehtud, kiikab Jörh jälle siia-sinna: ohoo, see hobusevarguse loengust poppi tegev tudengipliks sobib ka. Krauhti patsist kinni, sajalised ja loosung pihku ning ütlema: “Nii, sina lähed nüüd ilusti tipa-tapa, näed, selle jota vastu teisele tanumanukale ja röögid midagi sellest, et feminism põhjustab kliimasoojenemist!”

Ja nõndamoodi sebib Jörh-mehike igale poole mõned tegelinskid-tibilinskid, kes ilmselt ise ka ei tea, mille vastu või poolt protestivad, pääasi et mingi krabisev tasuks taskusse on siginenud. Ei lähe kaua, kui erinevate “ilmavaadetega” isikud vastastikku nägelema kukuvad. Selle nägelusega liituvad pikapääle ka möödalonkivad päevavargad-tööluusurid. Kisub löömaks, mis meelitab kohale politsei ja meedia. Televisioon ja raadio teevad otseülekandeid, mille käigus lüüakse paaril Punase Päevalehe ajakirjanikulaadsel ollusel silm siniseks, kõnelemata ERRi reporterihakatisele rektumisse topitud mikrofonist.

Jörh Sooroos aga istub juba oma seinasuuruse ekraani ees, rüübates Troinoid kärbseseeneleotisega ja vahtides suure lõbuga omaenda lavastatud märulikomöödiat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar