kolmapäev, 11. veebruar 2015

Logisev gurmaania


Nii. Sul on palgapäev alles homme? Süüa tahaks, aga kiirlaenu ei taha võtta? Kapis on ainult mõni tohletanud kartul, kärbatanud petersellileht ja purgipõhjas natuke maasikamoosi? Ja ei muud midagi? Pole hullu.
Otsi välja viimane tilk toiduõli või kraabi  searasva jäänused pakendist välja. Prae kartulid ära.
Kummuta taldrikule, haki petersell peale. Kraabi purgist moos lagedale ja kummuta see omakorda taldrikul olevatele "kuradiubinatele". Võta kahvel kätte, soovi endale head aplat isu ja hakka sööma.
Et kas endale imelik ei tundu selline kombinatsioon? Ei tea ühti, võib-olla avastasid just midagi uut ja huvitavat hoopistükkis - logiseva gurmaania. Parem ja odavam pealekauba, kui iga jummala päev kõrtsu päevapraadi või mõnda burksijõledust neelata.
Ise harrastan tihtilugu selliseid asju - mannapuder tabascoga, kartulipuder kaneeliga,  heeringas vahukoorega, sinihallitusjuust vaarikatega, jäätis sinepiga... Eriti muidugi siis, kui tõesti muud võtta pole. Illustreerival pildil on küll pigem näide sellest, kuidas kord sai tehtud käepärastest vahenditest kiire kõhutäis. Mingi kukkel, ubinamoos, tükk juustu ja törts wasabi-möginat. Kõik "ühte patta" kokku. Nämma!
Tehku keegi järele, kui julgeb. Erinevus rikastab! Ja sedapuhku tõeliselt,  mitte liberastide arusaama järgi.
Ja siis tuli veel meelde, kuidas kunagi sai kuuseriisikatest ja turistieinest täiesti söödav pläust tehtud. Loe ise, kui aru saad :P

Igal juhul, tänu viimastegi toidujäänuste ärakasutamisele pääsesid sina järjekordsest kiirlaenulõksust ja kamp liigkasuvõtjaid jäi jälle pika ninaga.

Muide, ma pole siiamaani aru saanud, mis püha lehm on inimene, et teda süüa ei või? Loomade seas esineb küll ja küll kannibalismi ning hullemaidki asju - homondust, vägistamist, intsesti, nekrofiiliat. Inimene ju ka loomariigist pärit? Miks ta siis suvalisest eeslist, täitanud täist või  muust ninasarvikust halvem peaks olema?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar