laupäev, 23. märts 2019

Hääd maailmalõppu?

Mingi maailmalõpu hüsteeria ehk Jaanika-paanika on lahti pääsenud. Päris mitmes kohas õnnestus juba sattuda nõndaütelda viimsepäevaks valmistujate teemale. Suisa Vaeste Ibariigi enda ametiasutustelt plärtsatab vastavasisuline kirjake postkasti. Tea, kas on NATO ja Putler kokku leppinud omavahel sõdima hakata, tulemas on suuremat sorti mugavuspagulaste hordid või plaanivad asotsiaaltimukraadid koos oma lähisugulastega Gruz200-st riiki kukutada?

Igatahes kujutluspilt tuli silmaluukide ette, kuidas igatsugu lumehälbekeste jaoks on kriis juba see, kui ei saagi enam oma eksklusiivset ökomöko-veganburksi. Jube ju - peab hakkama linnuliha ehk lõpnud kajakaid sööma või neljakäpakil kellegi aianurgas värsket naati mäletsema. Ja muusääs, kas politikaanidel on ikka piisavalt šampat ja kalamarja Tummpääle varutud? Nood vaesekesed jo säänse luksusega harjunud :D

Ei, egas mul pole vähimatki tolle vastu, et veits varusid kuskil keldris vai sahvris hoida. Aga, issanda pärgli päralt, kaedes, määnne roosalilla pröökamine toimub Prostimehe, Vaevalehe või Õuduslehe veergudel, tekib tõsine kahtlus, nigu juba eespool mainisin. Ärge lollitage inimesi looduskatastroofide ja muu juraga, öelge otse välja, et plaanis on kunstlik kriis tekitada. Riigipööre, rahanduskriis, õlle lõppemine keldrist, mõne oma-arust-tähtsa asjapulga impotentsus või mis iganes.
Muusääs tekib vastav kahtlus ka tollepärast, et kuskil pole sõnagi enesekaitse vahendite varumisest, olgu marodööride, okupantide või omaenda riigi vastu.

Säänsed mõttelüngad siis sedapuhku ja todapidi.

6 kommentaari:

  1. Sellisest räuskavas stiilis postitusest jääb paratamatult mulje, et sa sisimas tõepoolest kardad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh, ei karda. Räuskamist näed ainult sina ise, mina tegelikult üritasin ironiseerida. Aga noh, eks igaüks tunnetab asju vastavalt rikutusele :)

      Kustuta
    2. Täpsustuseks ka. Mina elan üle, kui just lausa tervet maakera õhku ei lasta. Aga kuskil linnakortris elajaist hakkab suisa kahju. Teisalt on nad ise selle tee valinud...

      Kustuta
  2. Tuleb sellist suuremat sorti poliitilise kiima muutus ja lumehelbekeste karastamine. Kübersõda, kes joonistab või kirjeldab adekvaatselt kõige õudsamalt, et vaenlane depressiooni viia. :)

    VastaKustuta
  3. Mõningatel andmetel on tegu hoopis katsega inimesi rohkem tarbima sundida, kuna riigikassal tuli põhi vastu :D

    VastaKustuta
  4. Läheks teemaga veel sügavuti kuskile 50-date USA massihüsteeria jälgedesse: järgmisel etapil soovitatakse sapöörilabidas muretseda - igaühe/pere tuumapommivarjendi ehitamiseks antakse stardipaketi näol igale kaevajale üks kott tsementi ja tonn liiva, ülejäänu tuleb ise vaadata, kus-mis hinnaga...

    VastaKustuta