reede, 5. juuli 2019

Eurosita söö(t)misest paar sõna

Julgesin mina ükspäev kuskilt õudukat lugeda (võrdlemisi julge nigu ma olen), kuidas tänapäeval olevat vaata et suisa kohustuslik koertele-kassidele ainult krõbuskeid ja konserve sööta. Mitte mingit kodus või kogunisti toitlustusfirmas kokku vaaritet ollust. Ilmselt kuskil on hipsterid hakanud oma lemmikutele chili con carnet ja pepperonipizzat söötma. Või külajoodikud voblat. Või mida iganes. Mõni ime siis, kui tulu vähesusest põhjustet söömatusest pääaegu mumifitseerunud krõbuskitootjad kisa tõstavad ja ametnikekarja ette kaeblema tormlevad.
Daamed ja härjad, kui lubate nüüd veidi liialdada, peenemalt öeldes utreerida... Mul nimelt tekkis huvi, millal ilmub €uroukaas, et näituseks lemmikloomana peetav kits ei tohi õue pääl hääd värsket muru näksida, vaid talle peab eest ja tagant sisse toppima spetsiaalseid "tasakaalustatud" graanuleid, sest muidu mingi nendesinaste graanulite tootja kooleb nälga, muruniitjatootjatest rääkimata.
Või et hiirekunn ja majavalvur ei tohi üleüldse midagi oma lõugadega järada vaid noile tuleb 2 korda ööpäevas raandatäis toitelahust otse veeni lasta. Röökimata veel hullemast variandist nigu mingi veganpüree klistiiripritsiga soolestikku sissesurumine, exempli gratia.
Lolliks lännu (või kogunisti kogu aeg loll olnud?) oma loomakaitsmisega. Krt, inime om kah loom, aga temale võib igatsugu keemiatööstuse jääke toidu pähe sisse sööta? Mitte, et loomatoit kuskilt otsast parem oleks...

1 kommentaar:

  1. https://m.maaleht.delfi.ee/article.php?id=87212577
    Siin siis näide, kuda inimloomadele sitta sisse söödetakse...

    VastaKustuta