teisipäev, 27. august 2019

Inflatsioonist paar sõna

Kogemata kombel juhtusin lugema üht "kenjaalset" mulatükki, kus üritati õigustada lõputu inflatsiooni hädavajalikkust. A tekkis küssa, miks ei võiks lisaks positiivsele ja negatiivsele inflatsioonile olla ka nullinflatsioon? Ja kus karu urruaugus on kirjas, et majandus peab pidevalt kasvama või tõusma… või ohhoopis langema? Miks ei võiks olla stabiilsus selles mõttes, et majandus ja rahandus ei jääks inimkonna arengust maha soolaukasse uppuma ega tormaks ka rahvast kättpidi perrä tirides ja päälekauba vales suunas ette ehk lameda Maa ääre päält alla? Säält võib ju õkva plärtsmürtsti Allahi enda rektaalfraktaali kukkuda, millele järgneb algul orgastiline singulaarsus ja seejärel uus Suur Pauk, mis sünnitab uue Onaversumi.


Tea, kas Eestimaa Kommunistliku Partei… ptüi, ikka €uroopa KeskPanga ninameestel ja -naistel (röökimata umbes 45-st muust väljamõeldud soost) on hirm nahas, et peenem ninaesine jääb lahjemaks ja veini asemel tuleb äädikat larpima hakata? Et las parem lihtrahvas söögu roiskunud kilu* ja halvaks lännu kapsaid** ning joogu kirvehinnaga kraanivett pääle?
Seletaks keegi lollile nüüd asja lahti? Muidu jäängi arvama, et inflatsiooni põhjustab just seesinane oma naha pärast värisemine, endal kananahast tagi seljas...
Kesse ütleski, et inflatsioon pole objektiivne protsess...
--------------------------
*vürtsikilu
**hapukapsas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar