pühapäev, 27. detsember 2020

Kovidiotism kui väärastunud yin-yang

 Juba hulgemat aega ehk covid-19 piduliku väljakuulutamise algusest pääle on siin-sääl käibel mingi imelik sõna "kovidioot", mida harilikult lüüakse pitsatiga otsaette näituseks neile, kes julgevad kahelda "maailma kõige tapvama viiruse" vastase võitluse vajaduses või nimetavad seda lihtlabaseks gripiks. Liiga ühekülgne tõlgendus, ütleks tolle pääle. Minu vaatevinklist on kovidioot nii see, kes nõuab totaalset või suisa totalitaarset lockdowni sündroomi ja piltlikult öeldes kõigi haigete (isegi sümptomivabade väidetavalt nakatunute) mahalaskmist, kui ka see, kes nõuab õigust maskita kuskil suurel peol ehk prallel ringi kooserdada ja kõrtsus/öök-lubjas õhtust hommikuni suvaliste parmottidega tatti panna. Äärmuslased mõlemad, kahesõnaga. Eriti pentsik on veel see, et kui vasakäärmuslased nõuavad enda kombe kohaselt Põhja-Koread ja hungveipingide liikumise taastamist, siis konservatiivid tahavad põhimõtteliselt kovidiotismi eelset seisundit, täielikku vabadust ehk liberalismi klassikalises mõttes, mitte libaliberaalide ja globalistide väärastunud ilmavaate mõttes.

Igaks petteks täpsustus: ise eelistan säänsete asjanähtuste puhul mõõdukust. Kuldne kesktee, tasakaal, kui soovite. Ma ei saa niikuinii takistada neid, kes palavalt soovivad näituseks keldris keset sitapaberirullidest kindlust "purki plöristada" (tundmatu Delfi kommentaatori väljend), nagu ei saa kätt ette panna ka mingitele poe taga Bocki libistavatele külajoodikutele.

Ehh, nüüd tekkis üks seos, nõndaütelda sõnamängerdus - KOV-idioot ehk näituseks mitte eriti teravast pliiatsist linnapää või, ütleme, vallavalitsuse sekretäri asetäitja abi. Kohaliku OnaViletsuse loll, ühesõnaga. Isegi vallasandist külaullike mahuks mingil määral säänse definitsiooni alla.

Ärge siis väga südamesse võtke , lugupeet' lumehälbekesed, et pisut karmilt väljendasin. Harjuge parem ära, lõppeks :)
Ja üks ütelung tuli ka meelde: Ära karda Issandat, karda usukuulutajaid!


THJNOPAE

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar