neljapäev, 3. detsember 2020

Mädanegu teie tomatid!

 Alljärgnev tekst sisaldab südametäiega väljendatud krõbedaid sõnu, seega soovitaksin lumehälbekestel lugedes silmad kinni panna, muidu saavad psühhotrauma või vähemalt koroona koos nakkusliku luumurruga.

Niisiis, alustan.

Sitajunn, raisk! Oli vaja poes käia pääle tööd. No perkele, nagu sellest veel vähe oleks, et Selverites töötab ainult üks kassa ja inimesi pekstakse vägisi iseteenindusse, nüüd on näituseks üks Konsum veel lollimaks lännu. Seni, kuni kaupa valisin, kadus kassiir ainsast töötavast kassast ja tekitati järjekorra-nimeline saba nutikassasse. Ulatus teise müügisaali otsa. 

Veidi aega üritasin seista, aga kogu värk venis mis hirmus. Jätsin korvitäie kaupa keset poodi, väljendasin kõva häälega üht-teist krõbedat, näiteks: "Sõitke sitale oma perssekukkunud nutikassadega!" ja marssisin üle tee konkurendi manu teise poodi, kus olidki ainult tavakassad.

Saan aru küll, et kapitalitsinärakas närutab ega raatsi kassiiridele palka maksta, aga kuskil tuleb piir ikka vastu.

Kunagi käisin vahel harva pulli pärast isegi paaris Maximas, aga kui noist kassiirid põmst täitsa ää kadusid, loobusin.

Võib-olla hakkan noid "perssekukkunud nutikassasid" siis pruukima, kui õpivad neelama ka sularaha nii paberis kui müntides ja samuti ülejäävat tagastama. Ja kui kliendikaardiga vehkima ei pea.

Seniks... Riknegu hakkliha, hallitagu sepik, mädanegu tomat sihukese poe riiulis, kus ostjat ei austata!

1 kommentaar:

  1. Kassiir pidi ilmselt turvaludrile appi minema, et pikk järts tekkis IsTeKa man...
    Ega siin ilmas midagi uut pole - ma olen ise ka Selveris oma ostukorvitäie kaupa lihtsalt läbikäidavale kohale jätnud ja vehkat teinud, kui järts eriti ei liigu. Viimati, enne lahkumist käisin alkoletist ka läbi - kõikse kallimad joogid mis riiulitele sätiti, asetasin korvi kõige pealmisse otsa - et näidata, millisest sissetulekust raisad sellel õhtul ilma jäivad...

    VastaKustuta