teisipäev, 12. oktoober 2021

Apokalüptikumi valgustamine

 Huvitav, mis hullus või muu maania on igal pool nonde led-pirnidega perämisel a'al? Oli vaja leida sooja valge valgusega pirni, 2700 K või umbes naa. Perkele, kõikjal olid suurema numbriga. 3000 K olevat küll veel väidetavalt sooja valge piiril, aga reaalselt tuleks säänsele juba mingi pehmostav filter ette toppida. 4000-st parem ei röögigi. 

Vaadake, latsekesed, kui inimene on terve õndsa tööpäeva luminofoortorude ja 5000-6000 K ledide pimestava külma helenduse käes koheva sabaga poliitnärilise kombel mööda tööposti üles-alla roninud, siis õdagul tahaks kodus ikka väheke pehmemat, kollakat hõõglambi omale sarnlevat valgust.

Mitu poodi kalpsasin läbi, ikka 7 sammu jutti ja kaheksas tagurpidikäigu ehk reeversiga ülejala hüpeldes, nii et sokid auklikud, enne kui ühe sobiliku leidsin.

Ei saa pihta ega mööda, kas tänapäeva inimesed tahavadki oma kodukotusel apokalüpsist oodates rämeräiget külmkooljalikku viimsepäevavalgust või käib kuskil lihtlabane ületootmine ja nüüd tahab paadunud kapitalits lao tühjaks saada, sundides rahvast jõledusi ostma?

Ah?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar