neljapäev, 26. veebruar 2015

Vahepala paremast ja vasakust

Huvitav, mis puder ja kapsad tänapäeval parem- ja vasakpoolsusega ikkagi on?
Vaadake, (neo)natse nimetatakse millegipärast (äärmus)parempoolseteks. Ometi lähevad nad põhiolemuselt ühte patta niinimetatud vasakpoolsetega - sotsialistid, kommunistid, sotsiaaldemokraadid. Juba sõna "natsionaalsotsialist" ütleb mõndagi.
Kõik nood eelnimetatud jõugud kipuvad rõhutama riigi suuremat tähtsust üksikisiku või isegi mingi grupiga võrreldes. Sisuliselt ütlevad nad, et sina, tühisus, ära mõtle, ainult tegutse vastavalt riigi suunistele. Kummarda Suurt Juhti ja Õpetajat, või vähemalt selle asemikku ehk Riiki. Tee, mis kästakse - söö, tööta, maga, situ ja kuse, sõdi, paljune, maksa makse! Täpselt nagu GOST või j€wronormid ette näevad. Riik "hoolitseb" ülejäänu eest.

Ei, ma ei taha öelda, et igasugused Refid, Kesikud jne oleks millegi poolest paremad... Vasakud pole nad ka mitte. Nood on ju tegelikult kamp sihitult hüplevaid udukogusid. Kommude-sotside-natside auks peab vähemalt ütlema, et neil on mingi selgem siht. Iseasi, kelle huvides.
Mulle kui üksikisikule jääb ilmselt nii-öelda kuldne kesktee. Midagi anarhismilaadset?

* * *

Ülalolev pildike on kunagine katse kujutada... kurat teab mida. Tõlgendage ise, kui just igasuguste vasakute ja paremate ning udukogude ajupesu teie hallollust päris sassi pole keeranud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar