teisipäev, 13. jaanuar 2015

Kes liigub, see leiab

See on ikka uskumatu, kui rikkad mõned inimesed on. Kui midagi ära kaotavad, siis ei otsi nad seda üles vaid ostavad uue. Või on neil jumalasta pohhui. Mille muuga  seletada, et olen ikka suht palju asju tänavalt leidnud.
Talvel leian helkureid, suvel välgumihkleid. Lisaks olen aegade jooksul teilt-tänavailt või nende veerest leidnud lugematul hulgal pastakaid, nr 19/22 mutrivõtme, varreta kirve (mis teenib üht tuttavat uue varrega siiamaani), mitu kruvikeerajat, jalgrattalaterna, 3 moblat (2 neist tagastasin omanikule), mälupulga (tühi, pakendis), mitu surnud kassi (jätsin sinnasamasse), surnud orava (tegin pildi, mida nüüd võib näha siin kõrval), kokkulugematus koguses autorataste tasakaalustusvihte (sulatasin ümber põhjaõngeraskusteks), avamata õltsipudeli (topelt kasu - algul jook ja siis tühja taara eest 8 eurokopkat), paar-kolm taskunuga, peaaegu täis suitsupakke... jne, jne.
Kasututest jublakatest ma ei räägigi. Ja siin mainitud kohutav kogus tavaari on ainult pärast Vene ikke alt vabanemist leitud. Varasemad leiud on ammugi meelest läinud...

Mündid, kupüürid, tühi taara ja väärismetallid on juba puhas maksuvaba tulu. Pole jaksanud kokkugi arvutada, kui palju neid nähtusi olen üles korjanud. Münte nagunii pidevalt isegi peotäite kaupa, aga olen saanud ka paberraha. Krooni ajal näiteks ühe 10-se, ühe 25-se ja kord lennutas tuul isegi Jakobsoni näppu. Viimane sattus ajalises mõttes juhuslikult kokku mingi järjekordse valimiskampaaniaga, nii et jäi lausa mulje, nagu Savikas oleks lennukilt raha külvanud. Valijate äraostmiseks.
Prouagi leidis alles hiljuti maast külmavõetud 5-eurorublase rahatähe ja ma ise komistasin eelmine aasta 20-se otsa.

Nii et, kallis inimene, mis siin ikka häbeneda? Või kui häbened, tee näiteks raha maast üles korjates nägu, nagu seoksid kingapaela. Aga kui oled piisavalt nahaal, siis võidki nahaalselt üles võtta, mis vedeleb, ja seejärel vaatad ülbelt ümberringi, nagu küsides: "Noh, on kellelgi midagi ütlemist või?"
Maksuvabast tulust ei ütle ju keegi ära?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar