laupäev, 18. aprill 2015

Vahepala(d) puuetest ja poliitkorrektsusest


Lugesin ükspäev mingit Inno või Irja üle aasta tagasi kirjutatud möla puuetega inimestest ja imestasin kangesti. Milline üüratu ja pärakut põrmustav tähenärimine!
Kuna sedasinatist postitust kommenteerida ei saanud, kriban siia. Ehk mõni ikka loeb ja häbeneb Schwanzi kähku püksi tagasi.
Kuulge, daamed ja härjad - pole ju mingit sügavat või kratsivat mõtet harrastada mingit tühist poliitilist korrektsust, küsimata asja kohta asjaosaliste endi käest.
Värk on nimelt sedasi, et olen nii mõnegi puudelisega seda teemat arutanud ja jõudnud järeldusele, et sõna "puue" iseloomustab väga hästi meiesuguseid (jah, ma ise ka puudega, mul puukõrvad). Sest kaege, meil ju ongi midagi puudu - kel jalg või käsi, kel kuulmine või nägemine, kel mõistusearu raasuke.

Sõna "erivajadus" võib käia sisuliselt kelle pihta iganes. Poliitikul on erivajadus kedagi valitseda ja maksude-trahvide kogumise kaudu teiste arvel hästi elada. Röövlil või vargal on erivajadus kedagi varandusest vabastada - sisuliselt on tegu poliitiku väikevellega. Alkohoolikul on erivajadus liitrite kaupa õlut ja viina kulistada, olgu sakummiga või ilma. Kapitalitsil on erivajadus inimesi neile tarbetu rämpsu pähemäärimise teel nende rahast vabastada. Sõjardil on erivajadus ligimesi teise ilma saata... ja nii edasi.
Hakkame neile kõigile igaks juhuks pensione ja toetusi ka maksma? Kuigi vähemalt poliitikute puhul jääb tõesti mulje, et neil on mingi vaimne puue. Ja see kehtib kõikjal üle maailma, mitte ainult Eestis.

Siis veel, jäin mõtlema, mida see poliitkorrektsus endast ikkagi kujutab, ja jõudsin hämmastava järelduse otsa. Nimelt tahetakse sellega eestlasi sisuliselt tagasi vanasse aega vedada. Tollal ju pidi näiteks hundi asemel ütlema võsavillem ja kuradit ei tohtinudki kõvasti nimetada. Selles mõttes, et kui õige nime välja pröökasid, kargas seesinatine elukas päris kindlasti kuskilt platsi pahandust tegema.
Tuli öelda ikka kriimsilm, mesikäpp, haavikuemand või vanatühi.
Võib lausa nii mõista, et kõiksugu mikihiirtel ja homo europaeustel on kah nüüd lõpuks hirm naha vahele pugenud. Pelgavad, et kui öelda "neeger" või "kartulisalat" või "metssiga", läheb kohe kolmas või neljas maailmasõda lahti või kedagi hullematki.
Nimetatud persoonid on ilmselgelt alles nüüd jõudnud vaimselt sellele tasemele, kus meie esivanemad sajandeid tagasi olid. Ja meie, järeltulijad, oleme poliit-korrektsionääridest kaugele ette ära kapanud. Nii nad siis üritavadki meid tagasi sikutada, et muidu lähme liiga vara liiga targaks ja kus siis selle suure häbi ots või algus - mingi pisirahvas kuskil jäätunud mere äärses pisiriigikeses on lausa kamp geeniusi. Mine hulle tea, trügivad viimati veel maailmavalitsejateks!

Aga muide, tegelikkus on paraku selline, et poliitkorrektsuse leiutasid hoopistükkis mingid mõttetult kabinetis salaja laua all pornokaid vahtivad ja pihku löövad ametnikuhakatised. Ikka selleks, et enda olemasolu kuidagi õigustada. Asendustegevus või midagi sellist.
Ja see asendustegevus on lisaks ka ülejäänud rahvale peale sunnitud.

* * *

Meenub kunagi lapsepõlves loetud lugu "Kuidas peab hüüdma?". Seal vaidlesid kõiksugu elajad selle üle, kas pasundada "kikerikii!", "kukeleegu!" või mingit kolmandat-seitsmendat moodi...

* * *

Üks asi lisaks. Õkva hakkas huvitama, mis näo teevad kõik nood transvestiitide, trans-, metro- ja homoseksuaalide poolt hääletama harjunud tolerastid, kui keset €urovisiooni äkitse mingi imelike soomlaste punt laval punki panema kukub. Kas nende tolerastia on piisav, et eelistada puuetega inimesi mittepuudelistele? Ja eriti veel arvestades, et nimetatud punklugu on vägagi selge poliitilise sõnumiga (vähemalt mu meelest küll)? Või läheb jälle nagu enamjaolt läheb - €urolaulupeo võidab järjekordne sisutu tilulilu, mida esitab järjekordne plastmassist aju ja silikoontagumikuga, karvadest puhtaks kaabitud ning roosadesse liibukatesse topitud ahv?

* * *

Pildil on üks netist leitud pealkiri. Algul sain aru, et pime bussijuht... Aga siis jäin mõtlema, et näiteks terve Kilulinn ongi vist pimedaid autojuhte täis. Sõidavad kuidas juhtub, vaatamata vasakule, paremale, ette või taha. Kuidas sellised küll load on saanud?

1 kommentaar:

  1. Mnjah. PKNiga läks kehvasti. Nagu kuskil mujal juba kommisin: seksuaaläärmuslased ont tolerantsed ainult endasuguste suhtes - M.O.T.T

    Heinaküünik

    VastaKustuta