neljapäev, 10. märts 2016

Laula mu laulu, kärisev hääl! vol. 3



Tekkis õite imelik küssa. Mina-mehike nimelt tegelen viimasel ajal mõnikord-vahetevahel muusikalaadse olluse produtseerimisega, nii kui siitki ploogast lugeda võib, eksole. Ikka tasuta tarkvaraga teen ja tasuta veebiruumi riputan masohhistidele tasuta kuulatamiseks ka.
Aga tekkis küsimus, määnse stiili või žanri alla mu hirmsat hulkurimüra liigitada? Viimase ehk uusima lugulaulu (10 väikest feminatsi) tahtis Helipilv kangesti shoegaze'i alla toppida... Nu mesasja? Ons mu hirmus lärm tõesti nigu The Verve või My Bloody Valentine näiteks?
Siit siis küsimus, nigu mainisin. Kas leidub mõni julge, kes ei karda oma trummikilesid päris ära lõhkuda ja riskib mu heliloomingu üle kuulata ning selgesõnaliselt välja öelda, mis stiiliga tegu? On pakutud muuhulgas ka J.M.K.E., Winny Puhhi, Dead Kennedysi või koguni Metallica mõjusid, mingitest rahvaviisikestest kõnelemata. Aga täit selgust ikkagi pole. Niisiis...?

Aga et mis on sel küssal pistmist sellesinase plooga üldise temaatikaga?
Ütleme nii: mina esitan üleüldiselt tasuta küsimuse ega küsi selle lugemise eest raha. Kes vastata viitsib, teeb seda loodetavasti samuti tasuta, st ei küsi mult vastuse eest raha.
Tulenevalt ei saa ka riik ega kapitalits miskit kasu, või mis? ;)

Kust kuulatada? No ikka säält: ÖöHulkuri Müra

8 kommentaari:

  1. Ma ei tea muusikast ja selle zanridest suurt midagi, aga mõni lugu sealt mulle päris meeldis, see Feminatside oma kohe kindlasti. Aga minu muusikamaitse on üldiselt väga küsitav, nagu eile selgus. Kui me siin 16-aastase tütrega kahekesi pidasime ainukeseks häälekõlbulikuks eurolooks parmupillihullust ja mulle jubedalt meeldib ka bambusest laev, siis selgus eile teatritrupi koosviibimisel (vanused ühtlaselt vahemikus 15-50), et kõik lausa jälestavad seda parmupillihullust...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nujah... Teisest otsast kaedes, ma alles suht uueke selle musaloomise alal, alla 2 aasta. Mine tea, kuhu suunas veel areneda annab. Praegugi miksin 80ndate diskotrumme, metal/punk/rock stiilis kitarri powerchorde ja mingeid imelikke bassikäike viiulite ja pasunatega :D

      Kustuta
    2. Just märkasin imelikku seost - kribasin kommentaari Vivaldi nimelises brauseris :D

      Kustuta
  2. Olgu muuseas veel ära märgitud, et Bury my head in Undertown omab ka mingit videolaadset ollust.
    https://www.youtube.com/watch?v=bKXXHav_ois

    VastaKustuta
  3. Siuke loll asi on: ma proovisin kuulata, kuid pilveheli ei taha raaliga koostööd teha.
    Kui ma nüüd asjast õieti aru saan, on a-tobe hvlässi-poolne kala sees. Hvlässi viimati uuendades ilmselt lõigi anomaalia sisteemi sisse.

    VastaKustuta
  4. Paari oopust saaks alla ka laadida. Lauaraali brauseris vähemalt on miskine download nupp näha. Vb peab pruukijaks regama, ei tiiä...
    Helipilve moblaversioon on hvlässivaba.

    VastaKustuta
  5. Olgu muusääs veel mainitud, et hetkel pruugitaval Vivaldi brauseril pidin hvlässi saamiseks eraldi võimlema, a nüüd jookseb paremini kui Rebase v Kroomi puhul. Võtmesõna: pepperflash.

    VastaKustuta